Leverfläckar, Födelsemärke

Ett födelsemärke är en mörk fläck på huden. Den innehåller extra mycket pigment, som är det färgämne som gör huden mörkare när den utsätts för sol. Födelsemärken kallas ibland leverfläckar. De flesta är ofarliga men det är viktigt att hålla koll på om de förändras.

Vårtor

En vårta (verruca) är en vanligtvis liten, skrovlig, blomkålsliknande, godartad hudtumör som ofta växer på händer eller fötter. Vårtor är vanliga, och orsakas av en virusinfektion, nämligen humant papillomavirus (HPV-virus). De smittar lättast i fuktig miljö. Vårtor kan försvinna spontant, oftast efter några månader, men kan ibland dröja kvar i åratal och även återkomma. Det är känt att ett fåtal papillomavirusarter kan orsaka cancer.(Wikipedia)

Fibrom

Fibrom är en tumör som består av bind fibrös vävnad.Vanligtvis fibrom - en godartad fast, tät bildning av sfäriska eller oval. 

Tumören växer långsamt, men kan nå mycket stora storlekar och produceras huvudsakligen i den subkutana vävnaden, hud och slemhinnor.

(Wild Health)

Keratoser

Seborroisk keratos eller åldersvårtor, är kroniska bruna eller svarta hudfläckar, vanligen på huden i ansiktet, på bröstet, magen eller ryggen, som till utseendet påminner om hudcancer men som är helt ofarligt. Seborroisk keratos är en mycket vanlig åkomma som uppträder med hudens åldrande i medelåldern eller hos äldre. Fläckarna, som är benigna tumörer, uppkommer ofta en och en, men kan också uppkomma i flertal i synnerhet med tiden. De är ofarliga, men kan avlägsnas av kosmetiska skäl(Wikipedia)

Senaste kommentaren

18.02 | 13:35

Tusen tack ,för mycket profesionalt gjort massage, har redan efekt på kroppen mycket smidigare att gå. Lycka till din verksamhet. ! Vänliga hälsningar önkar/Ella

Dela den här sidan